07 February 2013

Motivational ?

Nu pot sa nu observ cum facebook-ul se umple din ce in ce mai mult cu poze, texte, cugetari, tot felul de chestii care sa te inspire. As fi curios cati au cautat vreodata pe google astfel de citate. Acolo sunt probabil toate, sunt si pozele alea cu un fundal dragutz la care se adauga un text motivational, se poate face in paint fara probleme, nu trebuie sa stii photoshop. Care sincer ma invadeaza in ultimul timp.

Lumea nu isi mai spune o parere personala, pune o poza cu o cafea si cat de nasoala e dimineata. Duminica apar pozele alea ca maine ar fi luni. Nu banuia nimeni. Vad din ce in ce mai des pozele cu tanti aia intr-o parte care este tot timpul mandra de ceea ce face, nu da sfaturi, are o aroganta fina. Citatele care apar langa poza autorilor lor. Poze cu citate despre cat de tare va fi weekendul. Poze cu mesaje din alea despre succes, despre cum sa iti gasesti linistea, despre ce e bine in viata, despre ooorice. Sa nu mai zic de sfaturi in dragoste, lasa-l, meriti mai mult, o pierzi, ma schimb ... ooohoo , toate sfaturile din lume le gasesti in poze de-astea. Nu stiu cati le si constientizeaza dar sigur da bine cand pui acolo pe wall ceva cu tenta de-asta un pic filosofica.

Si uite asa dispar parerile personale...

5 comments:

  1. Parerile personale nu au cum sa dipara. Mesajele motivationale pe care unele persoane le imprumuta arata aprobarea celui care posteaza despre faptul respectiv. Mai exact propria lui parere coincide cu citatul/poza respectiva;)

    ReplyDelete
  2. @Anonymous: cand parerile tale coincid cu suspect de multe terte pareri, inseamna ca nu mai ai o identitate. Stii cum se zice, "gandesc, deci exist", si nu "aprob ca altii gandesc, deci exist"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar asa? ideile tale au fost tot timpul unice? nu ai fost niciodata de acord cu ceea ce altcineva a zis?
      Fiecare om isi are propria lui personalitate, dar sa ai o gandire unica nu cred ca mai exista altcineva in afara de tine:)

      Delete
    2. De multe ori persoanelor carora le este greu sa se exprime aproba ceva ce este scris in asentimentul lor. Mai este si comoditatea sau lipsa de inspiratie. Este mult mai usor sa dai share sau like decat sa-ti exprimi gandurile in scris.

      Delete
  3. Ideea e ca nu spui parerea ta, ci o expui pe a altora. Era o vorba - "Lead, don't follow" ;)

    ReplyDelete