15 November 2012

40%


40% . Sau 12% . Sau 5%. Cred ca astea sunt cele mai des intalnite, sunt cele care au pornit cele mai frumoase povesti din viata noastra. Cele mai multe amintiri, cele mai tari intamplari.. de-aici au pornit. Si 40%, 12% sau 5% ... au ceva in comun: 2% . Mai ai doar 2% la viata dupa ele a doua zi.

Sigur v-ati prins inca de la inceput. Vorbim de alcool. Daca pe 40% fiecare il identifica prin vodka, whisky sau rom, dupa caz si dupa amintiri, pentru 12% si 5% e destul de clar: vin si bere.

Cred ca toti am trecut prin perioada aia cand eram mici cand auzeam ca alcoolul face rau si nu e bun si sa nu cumva sa bem. Dar toate sfaturile astea le primeam de la tata.. pe care il vedeam atat de fericit cand bea o bere cu prietenii, atat de vesel cand deschidea o sticla de vin dupa ce terminam masa, si care deschidea sampania in semn de bucurie de anul nou ... vin spumant. De ce atat de interzis alcoolul asta ?? Pentru o vreme chiar am crezut lucrurile astea, si nu intelegeam rostul vinului, al berii... si de ce ar bea cineva o bautura amara ??? De ce sa nu bei suc, care are un gust bun ?

Dar anii trec si realizezi ca nu poti sa ai o petrecere cu suc si apa plata. Si vine perioada adolescentei cand descoperi ca alcoolul are rostul lui in viata, leaga prietenii, apropie oameni, da tonul distractiei, e intriga amintirilor care raman peste ani... pentru ca nici o intamplare foarte tare de-a ta n-a inceput "mancand o salata" .

Toate pleaca de la 40%, 12% sau 5% . Si ciudat e ca... desi poate nu mai tii minte, si iti povestesc altii, asta iti ramane in minte. Cat de frumos e sa stai cu prietenii a doua zi, sa va aduceti aminte pe rand, ce mai tineti minte, sa afli ce ai fost in stare sa faci, lucruri pe care nu le-ai face vreodata daca n-ar fi fost un 40% . Si daca stai sa te gandesti, nu iti pui intrebarea ca poate asa esti tu ? Si astea sunt lucrurile pe care vrei sa le faci si poate nu ai curajul sa le faci, pentru ca te simti constrans de niste reguli si limite din viata de zi cu zi ? Prietenilor mei nu le-am spus ca ii iubesc decat la betie. Desi ii iubesc, dar nu le-am spus niciodata asta treaz fiind. Devii sincer cand bei. Si nu sincer pentru ca vrei, ci pentru ca nu poti sa te ascunzi, devii asa cum esti tu. Cand esti treaz poti sa te controlezi si sa gandesti ce spui, alcoolul spune ce simti, nu minte. E sincer, vorbeste pentru tine. Daca iti pare rau a doua zi dimineata, ar trebui sa te gandesti bine, s-ar putea sa nu fii tu. Alcoolul nu e o scuza, e adevarul.

5%, 12% sau 40% sunt de fapt testul ca sa te cunosti cu adevarat.

PS: Cand m-am hotarat si am inceput sa scriu acest post, mai aveam 40% baterie. A fost vodka in seara asta :) .


5 comments:

  1. foarte tare!!! Bravo Andruc...continua asa :)

    ReplyDelete
  2. :))) chiar si atunci cand ai 40% baterie te pricepi sa scrii :))

    ReplyDelete